søndag den 9. september 2012

BioGaias probiotika mindsker necrotizing enterocolitis betydeligt.

Det var virkelig nogle gode nyheder vi fik i fredags. Især for de mange for tidligt fødte spædbørn og deres familier. Et nyt studie viste at BioGaias probiotika forhindrede necrotizing enterocolitis hos for tidligt fødte spædbørn. Necrotizing enterocolitis er en vævssygdom og har en dødelighed på 20-30%. Det omtalte studie fortsætter og yderligere necrotizing enterocolitis studier er lige sat igang i Tyrkiet og Sverige. Man forventer at 534 for tidligt fødte spædbørn vil deltage i disse 2 studier. 
Udover at det er en god nyhed for de mange for tidligt fødte spædbørn og deres familier. Er det også en rigtig god nyhed for verdens landes samfundsøkonomier. Alene i USA er der mange milliarder af dollars at spare for samfundet ved forebyggelse med BioGaias probiotika. Interesserede kan læse mere her om omkostningerne til for tidligt fødte spædbørn i USA http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17606536.

Nu skal det blive spændende at følge udviklingen af de kommende studier. Hvis studierne bliver positive er potentialet for BioGaia på det nye område (NEC) omkring ca 100-200 mio sek på verdensplan, vurderer jeg. Hvis BioGaias probiotika en dag bliver bredt anerkendt på neonatalklinikker verden over er det et ualmindelig værdifuldt salgsargument til alle nybagte forældre der vil deres bedste for deres babyer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar