søndag den 4. januar 2015

BioGaia: 22-27% vækst i 2015?.

En investering i BioGaia i begyndelsen af 2014 har været en dårlig investering, da aktien er faldet fra kurs 253,3 til 179,5 altså med 29%. Den primære årsag er, at BioGaia ikke har indfriet deres egne og investorernes høje forventninger.
Hvor aktien skal hen i 2015 kommer selvfølgelig an på om BioGaia kan levere varen i form af øge vækst og indtjening. BioGaia forventer selv at kunne vokse med 22-27% om året i en årrække. Om de når en vækst på 22-27% allerede i 2015 må tiden vise.
En ting er sikkert, BioGaia har alle muligheder for at vokse pænt de kommende år, da udbredelse og kendskabet til BioGaias produkter verden over stadigvæk befinder sig på et beskeden niveau.

BioGaia blev grundlagt i 1990, men det var først i efteråret 2005 BioGaia fik deres egentlige gennembrud da det første ud af nu fire studier viste at brug af BioGaia ProTectis Drops mindsker kolik betydeligt. I 2014 kom der et studie der viste at BioGaia ProTectis Drops kan reducere kolik, forstoppelse og opstød hos spædbørn hvis man brugte BioGaia ProTectis Drops fra første uge efter fødsel.
Dette giver selv sagt et betydeligt større marked for BioGaia ProTectis Drops da alle spædbørn nu er potentielle "kunder". Med disse positive studier i ryggen og med en række lanceringer i 2014/15 i bla Brasilien, Sydkorea, USA og UK forventer jeg en pæn vækst for BioGaia ProTectis Drops i 2015.

BioGaias øvrige produkter lever et mere beskedent tilværelse hvilket jeg ikke mener er fortjent. Specielt BioGaia Prodentis som i min verden burde have en mia omsætning.
BioGaia Prodentis kan man bruge både som forebyggende og i behandling af tandkødbetændelse og parodontose. Umiddelbart ser det ud til at BioGaia har noget svært ved at overbevise tandlægerne til at anbefale/sælge BioGaia Prodentis til deres kunder.
BioGaia arbejder videre og måske vi ser et lille gennembrud i år?.

BioGaias næststørste produkt BioGaia ProTectis tablets lever også et stille liv. Med produktet kan man mindske bivirkningerne ved brug af antibiotika, genoprette mave/tarm funktionen hurtigere efter antibiotika og forstærke sit immunforsvar.
BioGaia har nu måske fået en ny indgang til lægerne efter det seneste studie der viser at patienter med funktionel forstoppelse er betydeligt mindre forstoppet efter 4 ugers behandling med BioGaia ProTectis tablets. Problemer med forstoppelse er stort og det bliver spændende om BioGaia kan få sin lille bid af dette marked.

Ellers så bliver det spændende at se hvad BioGaia kommer med nyheder i år. Vi ved at der skal ske noget omkring BioGaias datterselskab Infant Bacterial Therapeutics og hvad tilfører MetaboGen AB BioGaia som man netop har investeret i?
Interessant bliver det også at se, om BioGaia får lanceret BioGaia Gastrus sådan for alvor. BioGaia Gastrus mindsker bivirkningerne ved behandlingen af mavesår.

Sidst men ikke mindst, hvad blev der egentlig af SCA projektet, og Nestlés produktlancering der skulle havde været sket i Q4 2014?.

Godt nytår..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar