tirsdag den 1. januar 2013

BioGaia: Endnu et spændende år venter.


Skal man opsummere BioGaias 2012 med et ord er det Nestlé. Den nye aftale med Nestlé betyder at BioGaia modtager 40 mio. Euro i 2012 og 10,8 mio. Euro de kommende 5 år. Mod at Nestlé køber patentet for Infant formula området. Med andre ord betyder dette, at BioGaia fremover skal levere bakterier til Nestlé til kostpris for Infant formula området. Hvilket betyder at komponent segment området ikke længere er det mest interessante for væksten/indtjeningen før nye aftaler for området indgås. I Nestlé aftalen indgår der også nye spændende muligheder for BioGaia. Da aftalen betyder at der arbejdes på helt nye produkter der passer ind i Nestlés nutritionsprogrammer. Vi kunne håbe på, at der kommer nyheder fra dette område i 2013. Ydermere betyder aftalen at Nestlé fremover kan overtage distributionen af BioGaias produkter. BioGaia og Nestlé har efterfølgende indgået aftaler om at Nestlé overtager salget af BioGaias BioGaia ProTectis drops i USA og Mexico fra Q1 2013. Også BioGaia ProTectis Oral Rehydration Solution vil blive lanceret i USA af Nestlé. Det skal blive rigtig spændende at følge samarbejdet med Nestlé i 2013.
 
Men BioGaia er meget andet end samarbejdet med Nestlé. Det jeg med spænding vil holde øje med i 2013 er følgende:

BioGaia Prodentis
Dette område er potentielt et mange milliard marked. Det kræver dog at mennesker i al almindelighed forstår sammenhænget mellem en god og sund mundhygiejne og et længere og bedre liv. Jeg synes denne artikel siger alt om potentialet for BioGaia Prodentis, når denne viden bliver kendt i bredere dele af befolkningen verden over. http://www.webmd.com/oral-health/features/oral-health-the-mouth-body-connection

BioGaia Prodentis hedder GUM Periobalance i Danmark og kan købes eller bestilles på apoteket. Nyt positivt studie http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/00016357.2012.734404

BioGaia Gastrus

BioGaia Gastrus er en ny, effektiv og sikker probiotisk supplement, der kunne forbedre standard behandling af Helicobacter pylori infektion. BioGaia Gastrus erstatter ikke standard behandling. Kliniske undersøgelser har vist reduktion af infektion, symptomer og bivirkninger af standard behandling med antibiotika.
Ifølge BioGaia skulle BioGaia Gastrus havde været lanceret i de første lande i 2012. Men efter hvad jeg kan se er dette ikke sket. Om ikke før, så til præsentationen af årsregnskabet den 8 feb burde vi få mere at vide om projekt BioGaia Gastrus.

Projekt SCA/BioGaia
Siden 23 september 2010 har BioGaia og SCA arbejdet på produkter indenfor intimhygiejne og produkter til ældre. Ifølge BioGaia ville det tage mellem 2 til 3 år før vi ville se det første produkt på markedet. Så det burde være i løbet af 2013 at vi hører mere om Projekt SCA/BioGaia.

Omsætning 2013
Som sagt er komponentprodukt segment området ikke længere er det mest interessante for væksten/indtjeningen før nye aftaler for området indgås. Derimod er fokus nu på konsument segmentet. Da jeg forventer at konsument segmentet i 2012 omsætter for 242 mio sek. Tror jeg på at salget for konsument segmentet i 2013 kan vokse med 24% til 300 mio sek. Komponent segment er noget sværere at gætte på da aftalen med Nestlé slå fuldt igennem i 2013. Men et forsigtigt gæt for komponent segmentet er 40 mio sek. Altså en omsætning på 340 mio sek for 2013.

Indtjening 2013
BioGaia forbereder sig til vækst i de kommende år og opruster bemandningen i hele organisationen. Dette koster selvfølgelig på kort sigt og påvirker indtjeningen i 2013. Jeg forventer således at BioGaia i 2013 får et overskud før skat på 88 mio sek.

Godt nytår

Ingen kommentarer:

Send en kommentar