søndag den 28. april 2013

BioGaia: Nestlé lancerer i USA.

Klik ind på http://www.gerber.com/public/default.aspx skriv colic drops i search.

Dette indlæg skulle egentligt handle om BioGaias Q1 rapport som vi fik i fredags. Men så kiggede jeg forbi Gerbers webside og så at de havde lagt BioGaias ProTectis drops som i USA kommer til at hedde GERBER® Soothe - Colic Drops på deres webside. Ifølge BioGaia skulle GERBER® Soothe - Colic Drops først officielt lanceres i USA til juni. Så jeg synes da det er positivt at Gerber er så ivrige at de allerede har lagt produktet på websiden. Men om Gerber lancerer nu eller i juni er fuldstændigt ligegyldigt. For efter flere års ventetid ser det ud til at salget af BioGaias bestseller endelig for alvor kommer i gang i USA. Da Gerber er det mest kendte babymad brand i USA, håber jeg at Gerber og dermed BioGaia får succes produktet fortjener.


Kigger vi på de økonomiske aspekter i denne lancering, bliver det ikke kedelig læsning. Tager vi udgangspunkt i BioGaias årsrapport 2013 hvor man angiver salgsprognoser for et par lande kan vi få et indtryk om hvor stort potentialet er i USA.
I Sverige blev der solgt 1,7 flaske pr nyfødt og i Kroatien 1.5 flaske pr nyfødt. Vi ved fra tidligere at i Finland bliver der nu solgt 2 flaske pr nyfødte. I USA bliver der ca. født mellem 4,1 -4,3 mio. hvert år. Så i mine beregninger vil jeg som udgangspunkt bruge 4.2 mio. nyfødte pr år. Da BioGaia aldrig officielt har udmeldt deres priser for BioGaia Drops til deres partnere, vil jeg bruge samme priser som Danske Bank bruger i deres BioGaia analyser. Jeg er nu helt enig i prisen pr flaske ligger på 30-35 kr. som Danske bank angiver, så jeg tror at mine prognoser rammer rimeligt rigtigt.

Med udgangspunkt i andre landes salgstal kunne fremtidens salgstal i USA se således ud.
skr = Svenske kroner.

4.2 mio. gange 0.5 flaske pr nyfødt.
Salg ved 30 skr: 63.mio skr.
Salg ved 35 skr: 73,5 mio skr.

4,2 mio. gange 1 flaske pr nyfødt.
Salg ved 30 skr: 126 mio skr.
Salg ved 35 skr: 147 mio skr.

4.2 mio. gange 1.5 flaske pr nyfødt.
Salg ved 30 skr: 189 mio skr.
Salg ved 35 skr: 220 mio skr.

4.2 mio. gange 2 flaske pr nyfødt.
Salg ved 30 skr: 252 mio skr.
Salg ved 35 skr: 294 mio skr.

Med tanke på at konsument færdige produkter fra april 2012 til marts 2013 havde en omsætning på i alt 248 mio. skr. Kan enhver se hvorfor denne lancering bliver så spændende at følge.
2 flasker pr nyfødt og BioGaia kan fordoble omsætningen indenfor konsument færdige produkter. Jo, man har vel lov at drømme ikke :-).

Så var der jo Q1 rapport i fredags og den levede til store dele op til mine forventninger. Jeg er dog lidt skuffet over salget i Japan. Jeg havde forventet en omsætning på 5 mio. i Japan. Den blev på 2,1 mio. Med tanke på det store arbejde BioGaia Japan ligger for dagen kan det kun være et spørgsmål om hvornår salget i Japan for alvor begynder at stige.
Indtil da har vi BioGaia aktionærer en masse andet at se frem til. Som noget helt kontant kan vi se frem til 10 kr. pr aktie i udbytte. hvilket jo ikke er dårligt. Derudover forventer jeg snart at se nogle resultater fra HP studierne.
Senere i år kan vi forvente typ 2-diabetes studiet, og ikke mindst en række nye aftaler. Vi burde også snart hører noget til samarbejdet med SCA??. Jo, vi har meget at se frem til...

1 kommentar:

  1. Hvad skal jeg gør for at lokke dig over på Medicoinvestor.com?

    SvarSlet