onsdag den 1. januar 2014

BioGaia: Et mellemår på højt niveau

 
Man kan rolig sige at det har været et fantastisk aktie år i 2013. For os BioGaia aktionærere har det også været et godt år. BioGaias aktie er steget med 88.5 kr og sluttede i kurs 253,5 kr. Med et P/E på omkring 47 (ved kurs 253,5) for 2014 er BioGaia en dyr aktie. Spørgsmål er nu om vi skal have en pause i aktien, så BioGaia lige får en mulighed for at vokse sig ind i sig nuværende vurdering, eller om investorerne kigger på det langsigtet potentiale i aktien og handler den yderligere op. Der er jo også den mulighed at aktien falder tilbage til mere normale P/E niveauer, hvilket igen vil gør aktien mere attraktiv på den lange bane. Så med andre ord er BioGaia utrolig svær at prissætte lige nu.
Jeg er dog ikke i tvivl om at potentialet er intakt i BioGaia og at mit kursmål på 500 med tiden bliver en realitet. Jeg kender dog ikke vejen til kurs 500, for som I nok ved, kan alt ske på den korte og mellemliggende bane.

Et mellemår på højt niveau.
2014 bliver et utroligt spændende år for BioGaia. Et år hvor BioGaia får den højeste omsætning og indtjening nogensinde og alligevel et mellemår for hvad 2015 og 2016 bliver hvis væksten bliver indfriet.
BioGaia har dog alle forudsætninger for at vokse de kommende år, da en række vigtige lanceringer forventes at ske her i 2014. Efter flere års ventetid på at komme ind i Kina forventer BioGaia at deres partner lancerer her i Q1. Det er klart at der er store forventninger da der i Kina bliver født omkring 16 mio børn om året. Derudover forventer BioGaia at deres partnere i både Kina og Sydkorea som de første lande lancerer BioGaias nyeste produkt BioGaia Gastrus. Som mindske bivirkningerne og øge eradikationsrate i behandlingen af mavesår (Helicobacter pylori). Så selvom 2014 bliver et begivenrigt år for BioGaia. Så bliver det ikke noget i forhold til hvad årene 2015 og 2016 bliver.

Store forventninger til BioGaia Prodentis.
I min verden burde et produkt som BioGaia Prodentis som minsker/forebygger paradentose kunne omsætte for milliarder. BioGaia Prodentis findes blot i ca 22 lande, og har kun været på markedet i mindre end 3 år. Så der burde være rig mulighed for at vokse på nye og nuværende markeder. Så udover de mange andre spændende ting der sker i BioGaia er BioGaia Prodentis et fokus område for mig.

Lanceringer i 2014:

Kina
BioGaia Drops, tablets og Gastrus

Sydkorea
BioGaia Drops, tablets og Gastrus

Brasilien
BioGaia Drops og tablets

Nestlé
Lactobacillus reuteri vil blive tilføjet i en af ​​Nestlés eksisterende produktkategorier.

Derudover en række lanceringer af de overnævnte produkter og BioGaia Prodentis i et mindre antal lande.

Med en kurs på 253,5 bliver P/E på 47 hvilket betyder at BioGaia skal have mindst et overskud på 115 mio før skat. Prognosen er fra Remium og I kan følge med på denne glimrende website. .http://www.introduce.se/foretag/biogaia/nyckeltal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar