søndag den 24. august 2014

BioGaia: En række lanceringer venter.


Noget ærgerligt at BioGaia fik problemer med leverancerne til nogle partnere på grund af dårlig kvalitet af bakteriekulturer fra deres underleverandører. Desværre betyder urolighederne i Ukraine at BioGaia partner i Ukraine ikke købte produkter i Q2. Hvis der havde været normale tilstande i Q2 havde BioGaia indfriet analytikernes forventninger (som lå på 100 mio) uden problemer. Problemerne med bakteriekulturerne er blevet løst og Partneren i Ukraine har atter købt produkter her i Q3.

BioGaia har fuldstændigt styr på omkostningerne og kan fra og med Q3 begynde at høste frugterne fra kommende lanceringer som nu begynder. I Q2 lancerede BioGaias partere i Kina og Sydkorea i det små og går det som vi håber vil omsætningen kun stige herfra.

I de kommende 3 kvartaler forventer BioGaia at lancerer i Brasilien, Uk, Indien og relancerer i USA. Desuden forventer BioGaia at Nestlé lancerer det længe ventet hemmelig omgærdet produkt med BioGaia kulture her i Q3/Q4. I BioGaia Japan forventer man også lysere tider og forventer overskud i 2014. Alt i alt nogle spændende mrd venter.

Jeg har skrevet det flere gange men gør det nu igen. For hver 10 mio kr BioGaia omsætter for, tjener BioGaia omkring de 6 mio. Så kan I jo selv regne ud hvad en fordobling af omsætningen i 2013 på 315 mio, kan betyde for værdien af BioGaia.
Som jeg skrev i det senest blog indlæg så syder, bobler og bygges der i BioGaia som aldrig før.

Køb eller salg er naturligvis på eget svar.

1 kommentar:

 1. Hej Interface,

  tack för en mycket bra kommentar (igen). Jag själv är aktieägare i Biogaia sedan ca. 18 aar. Jag tror och hoppas att jag kommer vara det i minst 18 aar till även om det är att överdriva min laangsiktighet naahot. Men det är en av sakerna jag gillar hos Biogaia, att de jobbar väldigt laangsiktigt.
  Ända större felet jag tycker de har gjort paa sistone är hur licensintäkterna fraan Nestlé har kommunicerats. Kanske borde de även ha gjort upp med Nestlé att det skulle betalas aaligen, daa hade vi antagligen faat en betydligt högre värdering paa aktien. Men aa andra sidan fanns det argument för att göra det som de gjorde. Har du naagra funderingar kriing detta?
  Om vi är fler aktieägare som tycker likadant kanske man skulle ta upp ämnet paa nästa bolagsstämma eller innan och föreslaa att de överväger att gestalta saadana avtal annorlunda i framtiden.
  Du och naagra andra biogaia-kunniga brukade skriva och debattera paa vcw.se som inte finns längre. Vet du om det finns naagot annat forum där Biogaia behandlas? (Jag har letat utan att hitta.)
  Bästa hälsningar

  Ulf

  SvarSlet