søndag den 11. maj 2014

BioGaia: Omsætning som forventet - Trods skuffende salg i USA.

Så fik vi BioGaias Q1 rapport som viste den forventede fremgang i omsætningen. konsument produkterne steg med 10,2 mio til 75,8 mio, den højeste omsætning nogensinde. Indsats produkter steg fra 12 mio til 16,8 mio. Årsagen til denne stigning er fordi Nestlés kommende produkt nu begynder at give omsætning. Nestlés kommende produkt skulle efter planen lanceres i 2 halvår 2014.


Med en samlet omsætning på 93,2 mio fik BioGaia et imponerende resultat før skat på 28,4 mio. Da BioGaia ingen gæld har overhovedet, lander overskuddet efter skat på 22,5 mio. Med en omkostningsbase der blot stiger med 5-10% om året, og en vækst på 15+% kan indtjeningen stige markant de kommende år.


Udover den ordinære omsætning fik BioGaia også en ekstraordinære indtægt på 95 mio i form af licens indtægter fra Nestlé. Licens indtægter BioGaia skulle have haft de kommende 3 år. Men BioGaia og Nestlé har indgået en ny og større aftale hvor disse licens indtægter nu bliver udbetalt.


Trods at BioGaias omsætning stiger som forventet er det jo meget opmuntrende og opløftende at BioGaia bekræfter det potentiale som jeg ser i firmaet. For kigger man nærmere i rapporten kan man læse at Gerber (Nestlé) i USA skuffer med næsten ingen omsætning. Hvis Gerber/BioGaia kan få gang i omsætning som i Sverige, Finland og Italien hvor man sælger mindst 2 flasker pr nyfødt kan BioGaia opnå en omsætning på mellem 250-300 mio i USA. Gerber/BioGaia satser på at "relancere" i USA efter sommeren.


Derudover venter vi på at se de første effekter af lanceringerne i Kina, Sydkorea, Brasilien og ikke mindst af det kommende Nestlé produkt. Alene disse lanceringer burde give en forsat god vækst de kommende år. Dertil kommer produkterne Gastrus og Prodentis som endnu ikke har haft den store fremgang.


På tirsdag modtager vi årets udbytte på 7 kr. Hvilket jo er okay når man har et pænt antal BioGaia aktier. Jeg tror desuden at vi igen til næste år vil modtage samme beløb i udbytte.


Jeg ser ingen større nyheder de kommende måneder, så sommeren bliver nok en stille periode for BioGaia


.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar